fbpx
Spåra Mobiltelefon
Hitta Bortappad eller Stulna mobiltelefon

Kan jag verkligen återfå min stulna eller borttappade mobil? – Kommer GPS mobilspårning verkligen att fungera?

Varje dag skriver människor till oss och ber om hjälp med att återfå eller spåra sina borttappade eller stulna mobiltelefoner. Vi får oftast ett telefonnummer eller deras IMEI-nummer och e-postadress. Vi brukar oftast inte svara på denna typ av förfrågningar eftersom det inte gör någon nytta.

Så, fungerar GPS mobiltelefonspårning eller är det bara ett skämt? (För er med en iPhone som är rädda att förlora den eller få den stulen, läs i slutet av denna artikel).

Nej, mobiltelefonspårning är inte ett skämt, men svaret på ovanstående fråga är både ja och nej.

  • Du kan spåra endast spåra en mobiltelefon om:
  • din mobiltelefon kan använda GPS, dvs din mobil har inbyggd GPS mottagare med en app som har installerats sedan tidigare och körs i bakgrunden

ELLER

  • du använder en GSM spårningstjänst som Lociloci för att spåra var din mobiltelefon/mobilnummer är, vilket kräver registrering för ett konto INNAN man har tappat bort mobilen. Detta är dock den mest pålitligaste lösningen. GSM spårningstjänster funkar så att de använder data från telefon basstationer för att få reda på ungefär var den mobil du vill spåra befinner sig. Mobiltelefonen sänder ut signaler till masterna emellanåt, så din spårningstjänsts leverantör kan använda denna funktion för att avgöra var mobiltelefonen befinner sig med en precision på ungefär 150 meter eller sämre (bättre exakthet i tätbebyggda område).

ELLER

  • du har installerat någon typ av program (mjukvara) som spårar mobiler och aktiverat detta INNAN din mobil blev borttappad eller stulen, och det är inte borttaget efteråt (dock lite riskabel och inte att rekommendera).

Oavsett vilken du väljer så måste följande vara sann:

 • din mobiltelefon är på, dvs ingen har försökt stänga av den. Detta är mycket viktigt eftersom tjuvarna oftast stänger av den efter dem fått tag i den. I detta fall får du troligen bara reda på den sista platsen den blev sedd på.

Så visst kan du alltid spåra din mobiltelefon, men om du inte uppfyller kraven som nämnts ovan så är svaret nej, du kan inte återfinna din mobiltelefon.

Hitta/Spåra din stulna eller borttappade iPhone

Hitta elller spår din försvunna iPhone
TIPS! Om du har en iPhone har du tur eftersom det är en gratistjänst från Apple som heter ”Hitta min iPhone” som faktiskt kan hjälpa dig att lokalisera din stulna eller borttappade telefon – och t o m blockera/låsa den från att användas om den kommer i fel händer. Men som med alla tjänster så måste den ha installerats INNAN mobilen försvann.

74 kommentarer

 • Hej jag skulle göra en change på min telefon som var borttappad men då var jag tvungen att plocka ut en ny med trygg-48 vilket jag gjorde och nu sitter jag med en iPhone xs Max som är spärrad med imei numret. Och dessutom använde jag den nya jag fick ut för att göra min change så jag har en 11 PRO Max som fungerar men en låst xsmax som jag kan ringa in till telenor för att låsa upp den. :Min fråga är…. får jag behålla min gamla xsmax sen?

  0

  0
 • Hej! Ar det mojligt att spara (tracka) min min mobil jag tappade bort i Mexiko da den ar i flightmode, har ingen app igang o installerad vad jag vet. (Uber kanske?)
  Vad behovs for info isf?

  0

  0
 • DET ÄR INTE KÖRT!!
  Om du har ett googlekonto, ex gmail, kan du använda
  ”ANDROID ENHETSADMINISTRATÖR”

  Du behöver inte ha laddat ner någon app eller förberett dig på något sätt, bara logga in så kan du på en karta se var mobilen är, du kan ringa den (på högsta volym) samt låsa eller rensa den.

  Jag tappade min mobil i skogen, trots gps-lokaliseringen hittade jag den inte då den var för gömd och jag hade för låg volym inställd för att höra den när jag ringde. Tack vare sidans ’ring med högsta volym’ kunde jag höra och hitta den halvt begravd under buskar, löv och bråte.

  //så sjukt tacksam!!

  0

  0
 • SNÄLLA SNÄLLA! Hjälp mog spåra min telefon. Blev av med den igår natt.. Är helt förstörd för jag blev med så många bilder på mitt nyfödda gudson. Snälla jag ber er om denna hjälp!
  Mvh victor bartechi 0708382222

  0

  0
 • Hej Tappade bort mobilen under min motorcykel tur idag. Har försökt ringa den ,men den går bara nå röstbrevlådan. Har ju massa familj bilder som är så viktigt för mig =(. Kan man spåra den snälla snälla MVH Jessie Valdez 0725881399
  Galaxy 5

  0

  0
 • Hej! Jag tappade min iphone i helgen men har spärrat mitt kort redan.
  Tror du att det finns någon chans att hitta den?

  0

  0
 • Hej kan ni hjälpa mig att spåra en telefon för det är så att min son har rymt och vi får kontakta polis med position och vilken kommun han befinner sig i.
  Jag hoppas att någon kan hjälpa mig….

  0738054178

  0

  0
 • Hej! Tappade min mobil igår. den är på ingen svar.
  ingen kan komma in min mobil eftersom måste ha ´fingret tryck.

  kan man spåra upp min mobil? har allt imei nr.
  men har inte laddade ner programmet till min mobil.

  kan ändå spåra? via av min sambos mobil?
  Med vänlig hälsning Therése

  0

  0
 • kan ni hjälpa mig spåra min mobil har inget försäkring heller och det var min andra telefon jag blev rånad på under 1 månads period 🙁 tackar för all hjälp man kan få !! pleas
  imei nr : 355420075501826
  telefon nr : 0733802272

  0

  0
 • Jag tappat 2 mobil 2 veckor sen men vet inte vart sist är morgon till bilen på väg till jobbet sen inte hittat….. hur spåra dem ?

  0

  0
 • Hejsan min sambo har tappat sin telefon och det går fram signaler när man ringer den fortfarande, kan någon hjälpa oss att lokalisera telefonen.
  Samsung Galaxy S lll l9305
  0703315231

  0

  0
 • HEj jag har tappat bort min mobil (id och bank kort ligger också i fodralet, nr är 0722013512 snälla spåra den

  0

  0
 • Hej jag har blivit av med min mobil och skulle bli så tacksam om ni kunde hjälpa mig att hitta den!!

  MVH Patrik

  0

  0
 • Hej! Min mobil blev stulen igår. Tyvärr så hade jag ingen stöldskyddsapp, då jag trodde att detta ALDRIG skulle hända, mobilen är en av mina mest kära ägodelar. Jag har väldigt mycket bilder, kontakter, chatmeddelanden mm. på den, och vem vet vad personen som stulit den kan göra med det!? Det jag undrar är om jag på något sätt skulle kunna ”spåra”(eller liknande) upp den ändå? Skulle bli jätteglad om det skulle vara möjligt!
  MVH/
  Emma

  0

  0
 • Skulle behöva hjälp att spåra min mobil som blivit stulen under natten så skulle vara guld värt om ni kunde hjälpa till

  0

  1
 • Hej! Min mobil blev stulen/borttappad i lördags. Jag har bara spärrat mitt simkort. Men kan man hitta telefonen ändå?

  0

  0
 • tja,tappat min mobil, har inte råd med en ny.skulle vara helt jävla fantastiskt om ni kunde hjälpa mig. sitter ganska mycket i skiten för det så snälla snälla försök hjälp mig skulle vara evigt tacksam för det. här har ni mitt telefon nummer 0761043162

  0

  0
 • Kan någon spåra en iphone?
  Som ovanstående skrev så kan jag betala, har hela mitt liv i bilder och videor på den samt sms.. Jag gör vad som helst..
  Kontakta mig på, 0702776130

  0

  0
 • Hej jag vill gärna finna min stulna iPhone 4s men det finnas ingen simkort i. Har iCloud men in inte finn min mobil eller liknande.. Försökt ringa viber på telifonen och whatsupa samt Facebook.. Och jag hade låskod på den, kan nån komma åt den? Snälla hjälp

  0

  0
 • hej min tjejs mobil vart stulen för någon dag sen och tjuven anvender telefonen vet nån hur man spåra den den är en samsung fiins det nått app eller nått som man kan spåra den och kolla vart han/hon är ????? hjäälp nån

  0

  0
 • Hej! Jag har letat på alla möjliga ställen i lägenheten och i källaren när jag har letat efter min Sony Xperia U men jag har ännu inte sett den ända sen midsommar! Jag har inte laddat ner någon app tyvärr men kan denna spåras upp ändå?? Om det går skulle jag vara väldigt tacksam! 🙂

  0

  0
 • min dotter har tappat sin iphone på gården i Högdalen vid 19, 20 tiden imei är 013263000895762

  0

  0
 • Hej min iPhone är stulen och jag skulle vilja ha hjälp att hitta den! Numret är 0707200192

  0

  0
 • Hej jag har tappat mobilen på bussen så snälla snälla snäällllaaa kan ni spåra
  Den jag gör vad som helst bara jag får den tillbaka jag tror att den är stulen också
  Sssnnnääälllaaa please

  0

  0
 • Hej.. Min iphone5 försvann i onsdags.. Jag hann aldrig installera find iPhone :-(! Kan jag hitta den ändå?
  Med vänlig hälsning, Jeannie

  0

  0
 • hejsan min mobil har blivit stulen på tisdag 11 december vill verkligen hitta den igen kan ni vara snäll och spåra den till mig mobil nr 0738411871

  snälla vill verkligen ha den tillbaka den är mig kärt.

  mvh en förtvivlan tjej

  EHP

  0

  0
 • BETALAR VAD SOM HELST FÖR ATT FÅ MOBILTELEFONEN SPÅRAD!!!!

  tappade den för 2 dagar sedan i en ort precis bredvid Malmö, och först så ringde den och de kom signaler men ingen svarade men idag säger svararen bara ”Personen Kan Ej Ta Emot Ditt Samtal”
  (samsung galaxy gio) finns så mycket minnen i den (ex privata foton på familj, nyfödda barn (har inga kopior eller andra foton på kära barnen), sms mm).

  BETALAR FÖR ATT FÅ MOBILEN SPÅRAD!!!

  SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA SPÅRA MIN TELEFON!! 🙁
  telefon nr: 0700 22 71 93.
  KAN DU SPÅRA TELEFONER?!! RING MIG PÅ : 436327107.

  hoppas verkligen att du som kan spåra eller känner någon som kan det hör av er! 🙁
  svara inte på detta mejl eller liknande utan ring mig på: 436327107.!!!!!

  0

  0
 • Hej maria, vet tyvärr inte hur man spårar telefoner, men smart att du betalar för att få en spårad! 😉 Tyvärr är jag ej till hjälp, men jag hoppas verkligen att du hittar din mobiltelefon!!!! 🙁 mvh anders

  0

  0
 • Hejsan
  Mobil blev stulen i helgen, snälla snälla hjälp mig spåra den. Mitt nr va 076346 44 52. Hoppas ni kan hjälpa mig. Mvh Rahewa

  0

  0
 • Artikeln säger ju att ni INTE ska be dem att spåra era telefoner. Varför skulle de göra det gratis? Ni måste vara pantade hela gruppen.

  0

  0
 • Ja OM någon den 30 juni varit på ÖoB i stenhagen i uppsala och kanske funnit denna så vore jag otroligt gald att få den igen

  0

  0
 • Blev just i dag den 30 juni av med min samsung Galaxy SII och de hände på ÖoB i stenhagen ca 15:50 tiden..hade den uppe och kollade klockan,pratade i en annan mobil och kollade då på den andre..stoppade ner den i fodralet igen,men sedan minns jag inte om jag glömmde den eller lade ner den i fickan igen..men väl ute och kulle sätta mig ner och äta glass så var mobilen borta.så fort in i butiken igen.men hade ju gått runt på ÖoB kanske en halvtimme efter jag pratde i den andre mobilen.Jaja..GPS har den,men abonnemget sitter i min andra telefon,så ”Bara” mobilen borta,hur kan man få tag på IMEI-nummer efteråt?kan man via GPS och detta nummer spåra mobilen?

  0

  0
 • tjena, tappade bort / blev bestulen på min mobil i Malmö inatt, undrar om ni kan se vart den är? den är tyvärr avslagen så vet inte om de går ändå?

  mvh Alex

  0

  0
 • Har någon på den här sidan fått hjälp med att spåra upp sin telefon? I sådannafall skulle jag vilja ha hjälp med det, Blev bestulen på min telefon i måndags på krogen. Telefon är nu avstängd och spärrad men skulle ändå vilja spåra upp den och prata lite vett och etikett. Den är ju ganska personlig. tack på förhand / Tony

  0

  0
 • Hej! jag har tappat bort min mobil igår, den är fortfarande påslagen så en liten chans kanske det finns att hitta den!?? 0730473740

  0

  0
 • Min telefon har blivit stulen. Just nu är den avstängd, men går det att söka fram den på något sätt?Jag vet att det ska gå att spåra den med imei numret, men vet inte hur man gör eller vart. Samt som IF försäkring jävlas med mig! Mitt nr är 0735-697943.

  0

  0
 • Hejsan min flickvänn har tappat sin telefon eller fått den stulen det går fram signaler när man ringer den fortfarande, kan någon hjälpa oss att lokalisera telefonen.

  0739166743

  0

  0
 • har en ny iphone av motorola fabrikat
  är det någon som kan säga hur man gör för att spåra upp den. den är dock avstängd,men under dagens jakt hade den kontakt med swepoint jaktgps,när batterierna skulle fyllas på la jag dock bort mobil iphonen på marken.

  032560929

  0

  0
 • Hejsan, min flickväns väska blev utlämnad!? Till fel person på krogen så nycklar plånbok mobil osv försvann. Kan ni spåra den? Mvh

  0

  0
 • Hej! Min mobil blev stulen i Lördags natt på en klubb men mobilen är fortfarande på och det går flera signaler när jag ringer. Hur kan jag spåra den?

  0

  0
 • Hej, min mobiltelefon har nyligen blivit stulen o någon utlänning svarade o sa att jag skulle återkomma dagen därpå klockan 08:00-09:00. tror dock han trollade, så skulle vilja veta var den är

  0

  0
 • hej hej, JAg ville ha hjälp att spåra upp min mobiltelefon eftersom nån har stulit den kan ni hjäpla mig ? 😀

  0

  0