fbpx
Spåra Mobiltelefon
Spåra mobilen med GPS

Spåra mobilen med GPS, Mobiltelefonspårning via GPS

När mobiltelefonen först uppfanns var de ganska stora och svåra att använda. Men tiden har gått och dessa prylar har numera blivit förbättrade och blivit mycket mindre. På grund av detta är de nu väldigt hanterliga och har blivit en mode accessoar för alla. Förutom möjligheten att ringa och sms-a har en modern mobiltelefon mycket annat att erbjuda. Det finns bl a kamera, video, massa med appar osv. De senare versionerna har t o m spårningsfunktioner.


Att spåra en mobil är väldigt viktigt för många människor. Det är en nödvändighet för en förälder som behöver spåra var sin son eller släkting befinner sig i ett shoppingcenter. Det är också viktigt för räddningspersonalen på 112 för att lätt finna personen som ringer nödsamtalet, och dessutom är det ju viktigt för personen som behöver bli räddad omedelbart. Men hur är spårning av mobiltelefoner möjlig?

Spårning av mobiltelefoner är möjlig tillsammans med GPS verktygen i apparaten. GPS är en förkortning för Global Positioning System. Nästan alla mobiler som har sålts och blivit köpta inom de närmsta 5 åren innehåller en GPS-mottagare. Denna spårningsutrustning fungerar bra om mobilen är påslagen. Om den inte är det blir det väldigt svårt att lokalisera mobiltelefonen. Om de när påslagen kommer den att ta emot signaler från satelliter som ligger i omloppsbana runt jorden, och därigenom göra det möjligt för personen som spårar denna mobiltelefon att lokalisera dess geografiska position.

Dess geografiska position kan vara exakt eller uppskattad, detta beror på effektiviteten och tillgängligheten för signalen på mobiltelefonens GPS-mottagare. Du kan också använda GPS-spårnings mjukvara eller program från Internet. De flesta av dem erbjuder testversioner och demos gratis. Du kan antingen använda denna spårnings program på din dator eller installera det i en mobil. Var däremot uppmärksam på att installera program kan innebära en säkerhetsrisk för din mobil, så försäkra dig om att det är en pålitlig mjukvara innan du installerar någonting på din telefon för att spåra mobil position via GPS.

Dessutom erbjuder de flesta Internetsajter konton där du kan registrera dig för att kunna spåra mobilen med GPS. Dessa internetsajter kommer då att erbjuda färgglada kartor eller sms meddelande med kartbilder på var du finner den mobila enheten. Sådana tjänster finns också i Europa, till exempel Lociloci som visar dig en interaktiv karta så du lätt kan hitta var din och andra personers telefoner befinner sig antingen genom din dataskärm eller på din mobiltelefon.


GPS är ganska likt GSM, vilket ofta hittas i äldre versioner av mobiler. Men GPS-spårning erbjuder mer detaljerade och noggran positionering. GSM visar vanligtvist bara en radie på mobilens position (noggranheten kan variera mellan ett par meter, vilket är lika bra som GPS, till flera kilometer, beroende på hur tät det är mellan telefonmasterna). Och dessutom, mobil positionerings data på mobiltelefonen som spåras via GSM finns vanligtvis i dess SIM-kort. GSM-mobil spårningsmetoden är dock mycket billigare och fungera i praktiken med alla mobiler oavsett om de är gamla eller nya. Fördelen det fortfarande har över spåra GPS i mobilen är att den inte drar ur batterierna på din telefon som det gör på många GPS-drivna mobilaenheter och att den körs passivt så länge mobilen skickar signaler. Lociloci t.ex. använder sig av GSM mobilspårning, men också, med rätt mobil, går det att dela ut sin GPS position.

Slutsats

Om exakt positionering inte är någon stor fråga för dig rekommenderar vi dig GSM-mobilspårningsmetoden, vilket är billigare och fungerar utan att man behöver installera eller konfigurera någonting. Om du är teknisk kommer du troligen att välja GPS-mobilspårningsfunktionen, men jag upprepar, du kommer inte att kunna spara på ditt batteris livslängd.

30 kommentarer

 • Hejsan!!
  Jag tappade min mobil i går em och måste ha tillbaka den snälla kan du hjälpa mig på nåt sätt så snälla svara mig !!!

  0

  0
 • Hej mitt namn är Josefine och min halvlillebror är ”kidnappad” av sin pappa som är en knarkare och är ofta i slagsmål ( inte slla bra kille) polisen vägrar göra någonting och socialen… Min mamma försöker med familjerätten men de tar för lång tid… Min mamma har inte haft Hugo som han heter då i en månad.. Så så länge har han varit borta.. Vi vet vilken adress dom bor på men dom öppnar aldrig.. Vi skriker i brevlådan efter Hugo och då kommer han fram men då sliter bort Hugo och låser in honom?!? Ska man behöva växa upp såhär?!! Knappast?? Jag bor i Skåne eftersom min mamma och pappa är skilda.. Så kag ska vara här i en vecka till.. Men vi vill gärna spåra deras mobiler och se var dom är någonstans för de vore så mycket lättare! Snälla hjälp oss!! :,-(

  0

  0
 • Hej!

  Jag tappade min mobil i Sandhamn midsommarhelgen? Går det att spåra med ett finskt nr:
  Mitt nr : +358403215229

  Tacksam för hjälp!

  0

  0
 • Är utomlands och min mobil har blivit stulen. Kan ni på något sätt spåra den? Det är en iphone 4s telefonnummer 0763934859

  0

  0
 • Vem kan snabbt spåra upp min mobil Samsung GT-S5690, mobilnummer, Bordeaux/Vinröd-färgad 0760-915 813.
  Det är en jourtelefon för mig då jag blir kallad till oycksplatser och personer som behöver nå mig dygnet runt.
  Många personer i nöd behöver kunna nå mig…. Hittelön utlovas !
  Jag har kodnummer m.m.

  0

  0
 • Hej jag har tappat min Samsung med 2 simkort i den idag på tåget påväg mot Södertälje, det är jätteviktigt att få den tillbaka så fort som möjligt! Hoppas ni kan hjälpa mig att spåra/hitta den. 0737182608 är mitt nr och sen om vill ha tag i mig så kan ni ringa min dotter 0760731969.
  Tacksam för hjälp!

  0

  0
 • Hej, min mamma har tappat bort som mobil (samsung galaxy S2). Jag undrar om ni kan hjälpa henne hitta den, snälla hjälp?

  0

  0
 • Hej!
  Jag har tappat bort mobiltelefonen mellan 140319 – 140320. Troligtvis på mitt jobb men inte säker.
  070-5626397. Tacksam för hjälp

  0

  0
 • hej jag heter simon och jag va och körde skoter och tappade min nya telefon en cat piler b15 som kostat mig 4 500 kr och mit numer är 0703946080 ja och om ni vill ha tag i mig så ring min pappa 0705114373

  0

  0
 • snälla hjäpla mig min samsung s3 har blivit stulen och jag har over 300 foto på min dotter där sälla hjäpl

  0

  0
 • hej min flickvän försvann för en vecka sen har lång hitorik med mentala problem polisen kan inte hjälpa hennes nummer är 0709795725 snälla kan någon hjälpa mig vill hitta henne och se till att hon får hjälp

  0

  0
 • Jag misstänker att min sambo installerat GPS-spårnings mjukvara/program på min mob. Hur kan jag ta reda på det/hur kan jag hitta programmet i mobilen?

  0

  0