fbpx
Spåra Mobiltelefon
Spåra mobiltelefon

Spåra mobiltelefon – mobiltelefonspårning med GSM och GPS

Teknologiska genombrott som inträffat sedan dess inkluderar möjligheterna till GSM spårning av mobiltelefon och en förbättrad möjlighet att upptäcka en telefons position baserad på signaler från lokala basstationer/master dvs. GSM mobiltelefonspårning.

Hur fungerar att spåra mobiltelefoner genom GSM nätet?

Sättet dessa tjänster arbetar på är att samla information från mobiloperatörerna som tillhandahåller mobiltjänsterna. Detta bygger på att det alltid går att läsa av vilken telefonmast din telefon är närmast. Ju starkare signalen är, desto närmare masten är du och tvärt om. På så sätt kan din position bestämmas någorlunda exakt. Detta är samma information som polisen får, som för övrigt kan förbättras som sagt genom speciella positioneringstjänster.
GSM mobil positionering för att spåra mobiltelefon

Resultatet av denna teknologi gör att exaktheten i positioneringen som tjänsten tillhandahåller är väsentligare bättre i storstäder där tätheten mellan master är betydligt högre, medans på landsbygden, där oftast finns färre master, kommer den vara sämre. Det är alltså lättare att spåra en mobiltelefon position med större exakthet i bebyggda områden än på landsbygden. Trots det borde informationen du får från mobilmasterna när du spårar mobiltelefon position vara bra. I de flesta fall behöver du trots allt inte veta den exakta positionen.

Det är flera olika tjänster på Internet som tillåter dig att spåra mobiltelefoner. De kan variera vad det gäller gränssnitt och utseende, men alla använder mer eller mindre samma data från mobiloperatörerna. Några går ännu längre och försöker förbättra kvaliteten av positionerings data genom att utnyttja både GSM och GPS mobil spårning tekniken.

Förr var den enda vägen att få tillgång till teknologin för att spåra en mobiltelefon att köpa utrustning, och att använda denna utrustning var strikt reglerat till officiella organisationer såsom polisen. Dessutom är denna GPS utrustning fortfarande betraktade som för dyra eller också är de som ligger under marknadspris av så dålig kvalitet att de slutar att fungera efter ett kort tag. Som experter inom geo-positionerings teknonologi vet vi att hårdvara relaterade problem med GPS mottagare har förhindrat förbättringen av mobiltelefonspårning.

Varför spåra mobiltelefon?

Det är ett brett utbud av anledningar till varför du skulle vilja spåra mobiltelefon t ex som att försöka hitta var en vän eller släkting befinner sig när du är ute, för att hålla ordning på var ditt barn befinner sig, och att försöka hitta affärer och restauranger nära dig. Dessutom använder många företag som t ex de inom bygg branschen och fordons logistik dessa tjänster för att spåra sina anställdas positioner, och för att tillhandahålla säkerhet för anställda när de arbetar på avlägsna platser. Till sist är det troligen lika många anledningar som det finns användare.

25 kommentarer

 • Skit i att spåra. Bättre att ladda ner program som gör att man kan läsa sms Mail messenger lyssna på samtal?

  0

  0
 • Hej. Jag hittar inte min iPhone mobil nr slut på 96.
  Jag tacksam om var kan jag hittar den pga är döv o kunde inte höra efter mobils signal. Den är försvunnen i torsdags.
  Med vänlig hälsning, Anette

  0

  0
 • Hej!
  Jag har en abonnemang som står på mig och jag betalar den. Men den nummer och telefon använder min son. Kan jag spåra den telefonnummer utan hanns tillåtelse , behöver jag installera någon mapp i hans telefon, eller det går att göra utan att jag gör dessa momenten för att abonnemanget står på mig.

  Tack i förhand!
  mvh
  Vjollca

  0

  0
 • Nu är det så att min dotter har rymt från familjehemmet och vi vet att hon troligen är i jönköping,, finns det något sätt att spåra hennes mob så polisen kan hitta henne fortare ??????

  0

  0
 • Hej jag heter jordan och jobbar som polis i GBG. Om du har tappat bort din telefon eller den har blivit stulen så tycker jag att du ska gå till polisstationen i den staden du bor o fråga om hjälp. Polisen kan spåra något som kallas ctos nummer och med det så kan vi hitta exakt vart och var din mobil är och vilken tid den var på någon speciell plats
  MVH Jordan på polisen i GBG

  2

  0
 • Hej!

  Jag har en vanligt gammal mobil (inte iphone eller nån av nya generationsmobilerna) , kan polisen spåra min position? och om JA, hur? T. ex. måste jag prata i samtal eller skicka meddelanden, för att de ska spåra upp mig, som på Filmerna?

  Best regards

  0

  0
 • Hej När man skickar första gången ett sms till sin vän och vännen accepterar detta behöver man skicka sms varje gånd eller räcker det med första gången????

  0

  1
 • hej,,min tele vart stulen i söndags,,,kan ni hjälpa mig att hitta den,,
  hur gör man att spåra den??bor i nyköping,

  0

  0
 • hej min ex fru har bedragit mej o ljugit o hon har olika diagnoser, hon även missbrukar problem, hon gjorde sönder sitt gamla nr men ja har fått tag på hennes nya, hon har blivit hotad o slagen av nån som tvingat henne sälja, jag måste få veta området hon är på, bara de hadde hjälpt, snälla snälla hur gör jag

  0

  0
 • Så, att spåra någon anonymt går inte, då?? Personen måste ge tillstånd för att man skall kunna se var den befinner sig?

  0

  0
 • Hejsan!! Jag undrar samma sak som Bekks och Josefine. Kan man hitta sin mobil om den är borta och ej har appen. Jag bara går och gråter och letar hemma för jag hittar den inte tacksamm för svar!!! 😀

  0

  0
  • Tyvärr, så måste man ha appen eller tjänsten aktiverad på mobilen INNAN den försvann för att kunna spåra den.

   0

   0
 • hur ska man kunna spåra sin telefon om den är borta?, för det står ju att man ska installera appen på telefonen men det blir ju lite svårt om man inte har telefonen

  0

  0
 • Hej! För en vecka sedan har nån stulit min iPhone i skolan. Jag har glömt att installera appen ’Hitta min iPhone’. Finns det nått annat sett att hitta den? Tack

  0

  0
  • Du behöver inte ha den Lociloci-appen i din telefon för att du ska kunna spåra den.

   Ta någon annans telefon, som har den appen installerad. Fyll i ditt användarnamn och sedan din kod.

   0

   0
 • Hejsan jag undrar om man bara kan skriva in en persons mobil nummer?
  För jag förstår inte riktigt hur jag ska göra.

  0

  0
  • Nej, du skickar en inbjudan till de. Så snart de accepterar inbjudan – så kan du se var de är. Iaf så funkar det med Lociloci.

   0

   0
 • Hej Kjell.
  Polisen i Karlskoga har en stor drive, där man kollar många individer
  genom att via gps och folks mobiler, spana på dig och då ser de var man
  befunnit sig och det är många i Karlskoga/Degerfors som känner sig
  förföljda av polisen, där då deras bilar dyker upp i tid och otid för
  att följa alla möjliga och omöjliga personer. Lycka till, hoppas svaret
  var någorlunda.
  PS. De ser exakt var du varit/är och när.
  Mvhälsn Bernt

  0

  0
  • Jag tappat min mobil i för igår och jag ser att polisen kan hjälpa mig att spåra den eller åtmistonde berätta var den låg sist.
   kan du berätta för mig om hur man kan fråga de om hjälp, om man tappat den i täby.

   MvH Daniel

   0

   0
 • Hej! Jag undrar om det går att spåra vilka mobiltelefoner som befunnit sig i ett visst område vid en viss tidpunkt? Med vänlig hälsning: Kjell Skog, Norrhult.

  0

  0